Τρίκαλα | Τοπικά προϊόντα
Τα τοπικά προϊόντα, των Τρικάλων παραμένοντας απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και βιομηχανικούς τρόπους επεξεργασίας, δικαιώνουν στο ακέραιο τις προσδοκίες του καταναλωτή. Στην περιοχή ο επισκέπτης θα συναντήσει φυσικά την πασίγνωστη φέτα, αλλά και άλλα προϊόντα με βάση το γάλα, όπως γιαούρτι, ξινόγαλο, βούτυρο και μυζήθρα. Θα γευτεί ακόμη πεντανόστιμα κρέατα, ψητά στη σούβλα ή τη σχάρα σε ανοικτή φωτιά, που θα τα συνδυάσει με τα περίφημα ντόπια κρασιά και τσίπουρα. Άλλες γαστριμαργικές προτάσεις της περιοχής αποτελούν οι πέστροφες των νερών του Αχελώου, οι τραχανάδες, τα όσπρια και οι υπέροχες πίτες.

Για το «κλείσιμο» μιας γευστικής περιήγησης στην γαστρονομία της περιοχής, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευθεί, φρέσκα φρούτα, μέλι από βουνίσια αγριολούλουδα, σουτζούκι από μούστο και καρύδια, λικέρ, καθώς και ντόπια γλυκά του κουταλιού.


Tags: Τρίκαλα