Μαγνησία | Τοπικά προϊόντα

Γάλα και τυροκομικά προϊόντα ΕΒΟΛ

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου είναι Συνεταιριστική Οργάνωση (ΝΠΙΔ) και ιδρύθηκε το 1926. Από το 1926 μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στον Συνεταιριστικό τομέα σε εμπορικές αλλά και παραγωγικές πράξεις.

Αναψυκτικά ΕΨΑ

Όλα άρχισαν το 1924. Την ιδέα για τη δημιουργία μιας πρότυπης μονάδας εμφιάλωσης στην Αγριά, παράλληλα με τα ψυγεία, είχαν οι τότε ιδιοκτήτες Αδελφοί Κοσμαδόπουλοι. Μετά από πρόσκληση τους ένας Γερμανός μηχανικός εγκαθίσταται στο Βόλο και δημιουργεί τη διάσημη συνταγή της λεμονάδας που μέχρι σήμερα παραμένει μυστική.

Τσίπουρο και τσιπουράδικα

Ο Βόλος, η πόλη των Αργοναυτών, η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας είναι μια πόλη σύγχρονη με σημαντική πολιτιστική ανάπτυξη.
Η παραλία του σημείο αναφοράς της πόλης με τους ψαράδες και τα ψαροκάϊκα, τα μαγαζιά της, τα όμορφα κτίρια, τη θέα στον Παγασητικό και το υπέροχο βουνό των Κενταύρων, να υπόσχεται μαγικές εξερευνήσεις με οδηγό το θρόισμα από το πέρασμα των μυθικών πλασμάτων του.

Μέλι και άλλα προϊόντα μέλισσας

Μέλι, ένα μοναδικό φυσικό προϊόν, βασικό συστατικό για την ισορροπημένη διατροφή. Η χρήση του είναι γνωστή από την αρχαιότητα όχι μόνο ως εξαιρετική εύγευστη τροφή αλλά και ως φάρμακο λόγω των αντιμικροβιακών και πολλών άλλων ιδιοτήτων του.

 

ΚΑΣΤΑΝΑ ΠΗΛΙΟΥ

H καστανιά είναι είναι φυτό φυλλοβόλο ύψους 10- 30 μέτρα . Το κύριο χαρακτηριστικό της καστανιάς Πηλίου είναι ο μεγάλος σε μέγεθος καρπός του.Τα κάστανα, γνωστά κατά την αρχαιότητα κασταναϊκά κάρυα, τρώγονται ψητά ή βραστά όπως σήμερα.

 

ΜΗΛΟ ΦΙΡΙΚΙ

Το φιρίκι αποτελεί μία από τις 22 ποικιλίες μήλων που υπάρχουν στη χώρα, με μικρό μέγεθος, σχήμα κυλινδρικό, χρώματος πρασινοκίτρινο με μεγάλη περιεκτικότητα σε σάκχαρο και ιδιαίτερο άρωμα.
Η περιοχή που εντοπίζεται βρίσκεται στο Πήλιο, στα γραφικά χωριά Κισσός, Μούρεσι, Ανήλιο, Αγ. Δημήτριος, Πουρί, Μακρυράχη, Τσαγκαράδα, Ζαγορά, Δράκεια, Αγ. Λαυρέντιος, Αγιος Βλάσιος , Νεοχώρι, Ξουρίχτι, Κισσός Πουρί και Μηλιες, Πορταριά , Μακρινίτσα.
Η ποικιλία φιρίκι καλλιεργείται στο Πήλιο τουλάχιστον από τον 18ο αιώνα. Μέχρι το 1960 αποτελούσε την κύρια ποικιλία μηλοπαραγωγής στο Πήλιο.



Tags: Μαγνησία